למה כדי להשרות אגוזים וגרעינים?
- Yaron Ayalon
- 22 בפבר׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
השרייה של גרעינים ואגוזים בתוך המים מעלה את ערכים התזונתיים!
ברגע שגרעין בא במגע עם מים מתחיל תהליך אנזימטי. הוא הופך מחומר יבש לחומר חי ובתוכו עולות כמויות של ויטמינים, אנזימים ומתחיל פירוק קל ועדין של אבות מזון והם הופכים ליותר זמינים וקלים לעיכול.
את ההשריה מבצעים במים רגילים ומעבירים למקרר!
גרעינים קטנין כגון: חמנייה, דלעת - כ12 שעות
אגוזים גדולים יותר דורשים יותר זמן כגון: ברזיל, אגוזי מלך, שקדים - ההשריה בין יום ל- 3 ימים.

Comments