כוסמת ירוקה וחומה
- Yaron Ayalon
- 22 בפבר׳ 2022
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 23 בפבר׳ 2022
באו נדבר על היתרונות שבאכילת כוסמת והבדלים בין כוסמת ירוקה לחומה!
הכוסמת היא צמח, נטול גלוטן ממשפחת הארכוביתיים, ולכן היא בטוחה לחולי צליאק. מדובר בזרע של פרי. ולכן מבחינה בוטנית היא אינה דגן למרות עובדה זאת נוהגים להתייחס לכוסמת כאל דגן.
הכוסמת עשירה במינירלים כגון בברזל, אבץ וסלניום ומכילה חלבון מלא, כלומר החלבון של כוסמת מכיל 8 חומצות אמינו החיוניות!!

כוסמת מכילה רכיבים תזונתיים חשובים, בניהם ביופלונואידים כגון רוטין קוורציטין, להם השפעה אנטי דלקתית שתורמת להפחתת רמות הכולסטרול, גמישות של כלי דם, מניעת לחץ דם גבוה.
כמו כן, כוסמת הירוקה עשירה בחומר שנקרא אינוזיטול הידוע כחומר המשפיעה על מצב רוח. הוא מרגיע ונוגד חרדות טבעי תרומה נוספת לגוף של אינוזיטול, היא שיפר רגישות תאי הגוף לאינסולין כך הוא תורם לאיזון סוכר ותורם למניעת השמנה. נוגד חמצון בשם קוורצטין מונע תהליכי הזדקנות, מנטרל רדיקלים חופשיים, תורם לחיסון הגוף, אנטי סרטני, אנטי אלרגני ומחזק את מערכת החיסון.
בחנויות נמצא כוסמת ירוקה וחומה, ההבדל בניהם הוא שכוסמת חומה עברה תהליך של קלייה ולכן לא יכולה לנבוט. לעומת זאת, כוסמת ירוקה לרוב נקייה מחומרי הדברה ואורגנית, לא עוברת תהליכי קלייה ולכן ערכה תזונתי גבוהה יותר. הטעם שלה עדין, ניתן להנביט אותה וככה לעלות את הערכה התזונתי עוד יותר. יתרון הנוסף שלה, שהיא יכולה לשמש כדבק בגלל המרקם הנוזלי שהיא יוצרת.
ניתן להכין ממנה/ פנקייקים/ לחם/ פשטידות/ קציצות/ לביבות/ בסלט לאחר הנבטה/ טורטיות.
הנבטה של כוסמת ירוקה :
כוסמת קלה להנבטה בניגוד לזרעים אחרים. שותפים אותה היטב. משרים במים כ-15 דקות בלבד. בתום 15 דקות מסננים החוצה את המים ומניחים לכוסמת לנבוט. כדאי לערבב את הזרעים מידי פעם, במיוחד בימים החמים, וזה כדי למנוע עודף לחות וריח לא טוב שנוצר בקלות. תוך כמה שעות הזרעים מצמיחים זנב.
שימושים וצורות נוספות של כוסמת:
אטריות כוסמת, קמח כוסמת, הנבטה
קלוריות
כ-340 קלוריות ל-100 גרם של כוסמת לא מבושלת,
ו-117 קלוריות ל-100 גרם של כוסמת מבושלת (כף = 20 גרם = 23 קלוריות).
בכף 20 של כוסמת יש 23 גרם קלוריות.
בנוסף ב100 גרם: כ 13 גרם חלבון, 71.5 גרם פחמימה ו 3.5 גרם שומן.
Comentarios