למה כדאי לשלב קקאו בתזונה?
- Yaron Ayalon
- 22 בפבר׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 23 בפבר׳ 2022
קקאו מופק מזרעי עץ קקאו הנקרא THEOBROMA מכאן נגזר שמו של רכיב העיקרי שבו תיאוברומין. פעולתו כמעורר דומה לקפאין, אך ההשפעה שלו על מערכת העצבים חלשה יותר.

קקאו עשיר במינרלים רבים כגון מגנזיום, אבץ שחשוב למערכת החיסון שלנו, כרום שמאזן את רמות סוכר וגם מנגן, ברזל, אבץ, נחושת ונוגדי חמצון אשר שומרים על גופינו בפני רדיקלים חופשיים.
כמו כן, קקאו טבעי מעלה את רמות הסרוטונין בעזרת חומרים כמו תאוברומין.
את הקקאו ניתן לשלב בתור משקה חם עם מעט חלב/סויה
להכין ממנו שוקולד בייתי (ניתן למצוא במתכונים קישור)
להכין דייסת צ'יה בתוספת קקאו ובננה(ניתן למצוא במתכונים)
ועוד...
תגובות