top of page

מתכונים

דג שלם אפוי במילוי ירק על בסיס ירקות צבעוניים (4 מנות)

אהבתי

ניתן לשלב לארוחת צהריים/ערב מנה אחת בתוספת ירקות של הדג וסלט

דג שלם אפוי במילוי ירק על בסיס ירקות צבעוניים (4 מנות)

ערך תזונתי למנה

חלבונים ליח׳

37.5

סה״כ חלבון

150

קלוריות ליח׳

275

סה״כ קלוריות

1100

רכיבים

לדג:
2 דגים טריים שאוהבים במשקל 400-500 גרם כל אחד
עלי פורוזיליה, כוסברה ושמיר כמה שיותר
מלח גס הימלאיה
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית

לבסיס ירקות:
עגבניות שרי צבעוניות
בצל סגול חתוך לרבעים
2 בצלים חתוכים לרבעים
שומר חתוך לעיגולים
גזר חתוך למקלות
2-3 כפות שמן זית
גבעולי תימין
מלח ים ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

  • עושים חריצים על בשר הדג

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות (לא טורבו)

  • מרפדים תבנית חד פעמית/של תנור בנייר אפייה

  • שמים את השומר בקערה יחד עם שמן הזית, המלח, הפלפל ועלי תימין

  • מערבבים היטב

  • מעבירים את השומר על תבנית עם נייר אפיה

  • מתבלים את הדגים היטב במלח, פלפל ומורחים בשמן זית משני הצדדים

  • ממלאים את בטן הדגים בעשבי תיבול

  • מניחים את הדג על השומר

  • מפזרים את שאר הירקות מסביב

  • מכניסים לתנור ואופים כ20 דקות, עד שבשר הדג אפוי ומלמעלה יש השחמה יפה

בתיאבון

bottom of page