top of page

מתכונים
כתף טלה בתנור על בסיס קינואה שחורה וירקות שורש (8 מנות)
ניתן לשלב בתפריט הרזיה + שמירה על המשקל הקיים, באופן הבא: ב10 גרם טלה יש כ268 קק"ל ו18 גרם חלבון אוכלים עם ירקות ליד לארוחה. או כ50 גרם בשר + ירקות + 7 כפות קינואה

ערך תזונתי למנה
חלבונים ליח׳
1
סה״כ חלבון
18
קלוריות ליח׳
30
סה״כ קלוריות
268
רכיבים
לירקות שורש:
ניתן לשנות כמויות של ירקות ולהחליף לפי הטעם
4 שורשי פטרוזיליה, קלופים
3 ראשי שום, חצויים לאורך
דלעת/דלורית ללא קליפה כ-200 גרם, קלופה
2 שורש סלרי, קלוף
4 גזרים בגודל בינוני
2 בצלים סגולים חצויים לרוחב בגודל בינוני, מנוקה היטב
2 כפות שמן זית
2 ענפי תימין
מלח ופלפל שחור
לטלה:
1 כתף טלה
2 כפות שמן זית
מלח דק
פלפל שחור גרוס
2 ענפי תימין
אבקת שום לפי טעם
לקינואה שחורה:
2 כוסות שחורה מבושלת מראש עם מעט מלח
הוראות הכנה
אופן הכנה:
מחממים תנור מראש ל-160 מעלות
מרפדים תבנית עמוקה בנייר אפייה
חותכים את הירקות לחתיכות גסות ומעבירים לתבנית
מורחים שמן זית מעל הירקות ומתבלים במלח ופלפל
מניחים מעל את כתף הטלה
בקערה קטנה מערבים את שמן הזית, ענפי תימין, אבקת שום, פלפל ומלח ומורחים על כתף טלה
מניחים נייר אפייה על התבנית, עוטפים באלומיניום ומכניסים לתנור
אופים כ3 שעות בטמפרטורה של 160 מעלות
הוספת קינואה שחורה:
(על השלב הזה נדלג אם החלטתם לוותר על התוספת שלה) לאחר 3 שעות נפתח את התבנית אתם תראו שהטלה והירקות הגירו נוזלים, נוסיף את הקינואה נסגור בחזרה ונשלח לתנור לעוד חצי שעה. מומלץ אחרי חצי שעה לבדוק שוב ולוודא שיש מספיק נוזלים על מנת שקינואה לא תתייבש. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים.
לאחר שהקינואה מוכנה מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשאירים לעוד 15 דק עד להשחמה.
בתיאבון
bottom of page