top of page

מתכונים
מרק עגבניות, כדורי בשר וירקות כ5 מנות (6 כדורי בשר בכל מנה)
לאכול לצהרים/ארוחת ערב כארוחה בפני עצמה.
ניתן לשלב עם 3 כפות קטניה. למשל, שעועית מבושלת למשל אזוקי/לבנה או פיתת כוסמין/פיתה קלה/מנת לחם עד 100 קק"ל

ערך תזונתי למנה
חלבונים ליח׳
17
סה״כ חלבון
85
קלוריות ליח׳
270
סה״כ קלוריות
1359
רכיבים
לקציצות בשר כ30 כדורים: חצי קילו בשר (910 קק"ל ו72 גרם חלבון)
חצי כוס סובין שיבולת שועל(לא סופרת)
ביצה (כ80 קק"ל ו7 גרם חלבון)
פלפל שחור ומלח
מערבבים הכל יחד ויוצרים כדורי בשר קטנות. למרק: קופסא של עגבניות מרוסקות איכותיות (MUTI) / או 6-5 עגבניות
בצל אחד גדול
בטטה בינונית (269 קק"ל כ5 גרם)
סלרי 4-5 גבעולים
4 גזר
4 שיני שום
פטרוזיליה צרור
קישוא
תבלינים לפי טעם, אני הוספתי:
חבאג' כפית וחצי
פלפל
מלח
פפריקה מתוקה כפית
ליטר וחצי מים חמים
כף שמן זית (100 קק"ל)
הוראות הכנה
חותכים את הירקות לקוביות קטנות קוצצים את הבצל
מחממים שמן זית בסיר, מטגנים בצל כ2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהופך לשקוף
מוסיפים סלרי מערבבים דקה, גזר ממשיכים לערבב, בטטה ותבלינים
ממשיכים לערבב, נותנים לתבלינים להיפתח ואחרי 2 דק מוסיפים עגבניות מרוסקות ומים רותחים, אחרי שמרק מתחיל לבעבע מוסיפים קציצות וקישוא
מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק כחצי שעה
מכבים את האש מוסיפים כוסברה/ פטרוזיליה קצוצים ומגישים
בתיאבון
bottom of page