top of page

מתכונים

מרק עשיר

אהבתי

לארוחת צהריים/ערב עם 100 גרם בשר/עוף/טופו

מרק עשיר

ערך תזונתי למנה

חלבונים ליח׳

26

סה״כ חלבון

130

קלוריות ליח׳

223

סה״כ קלוריות

1215

רכיבים

מצרכים ל5 מנות:
סיר גדול
כף שמן זית
500 גרם בשר בקר לבישול קצר חתוך לקוביות/פרגית/עוף/טופו למרק צמחוני
3-4 בצלים קטנים מקולפים
בצל אחד קצוץ
3 עגבניות ללא קליפה חתוכות לקוביות
4 גזרים חתוכים לרצועות עבות
2 קישואים חצויים לרצועות עבות
גמבה צהובה חתוכה גס
תפוח אדמה קטן חתוך לקוביות(לא חובה)
סלרי 4-5 ענפים חתוכים לרצועות באורך של גזר
חצי צרור כוסברה
חצי צרור שמיר

תבלינים:
פפריקה אדומה כף
חבאג' כף
מלח לפי טעם
פלפל שחור
לימון סחוט

הוראות הכנה

אופן הכנה:

1.מטגנים עד ההשחמה את הבשר/פרגיות/עוף/טופו. כ10 דק

2.מוספים בצל חתוך לקוביות ממשיכים לערבב יחד עם בשר עד שהצל הופך לשקוף

3.מוסיפים את הירקות הבאים גזר, גבעולי סלרי, בצלים שלמים, גמבה ועגבניות. מערבבים דקה -שתיים יחד עם בשר ובצל קצוץ(את הקישוא ותפוח אדמה נוסיף 20 דק' לפני סגירת אש)

4. מוסיפים תבלינים ממשיכים לערבב

5. ממלאים את הסיר במים מבשלים כ30 דק

6. מוסיפים קישוא ותפוח אדמה ומבשלים עוד כ20 דק

7. סוגרים את האש ומוסיפים את הלימון הסחוט את כוסברה ושמיר קצוצים. טועמים ומשפרים תיבול אם יש צורך.

8. להגשה ניתן להוסיף פלפל חריך ירוק לפי טעם.

בתיאבון

bottom of page