top of page

מתכונים
עוף במילוי קינואה, אגוזי מלך וחמוציות (8 מנות)
מנה אחת שווה לארוחת צהרים/ערב + נשנוש וחצי. אם מתכננים ארוחה כזאת מקזזים מעט לפני

ערך תזונתי למנה
חלבונים ליח׳
40
סה״כ חלבון
322
קלוריות ליח׳
506
סה״כ קלוריות
4054
רכיבים
עוף שלם
2 בצלים קצוצים
25 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
50 גרם חמוציות
2 כוסות קינואה מיקס מבושלת (אפשר להכין מראש ולהקפיא מנות)
חצי אגוז מוסקט (לא חובה)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה אדומה
כף שמן זית
לתיבול של העוף:
כף פפריקה אדומה מתוקה
כף סילן/דבש
כף שמן זית
מלח ופלפל
הוראות הכנה
מחממים את התנור ל190 מעלות
מכינים את המילית:
מחממים כף שמן ומטגנים בצל קצוץ עד לזהבה
מוסיפים את קינואה שבישלנו קודם, חמוציות, מתבלים באגוז מוסקט, מלח, כפית פפריקה אדומה מתוקה ופלפל שחור גרוס
מערבבים ובסוף מוסיפים את האגוזי המלך
מניחים את העוף בסיר מלבני גדול עם מכסה המיועד לתנור (או תבנית אותה נכנסה בנייר כסף)
ממלאים את העוף בתערובת הקינואה וסוגרים בקיסמים
בקערה קטנה מכינים את התערובת לעוף:
מערבבים יחד פפריקה, סילן, שמן זית, מלח, פלפל שחור. ומורחים את העוף היטב
מכסים את התבנית/ סיר בנייר אפייה ומעל ברדיד אלומיניום או מכסה, במידה והשתמשתם בסיר והוא נסגר
מכניסים לתנור שחיממנו מראש
כעבור שעה מורידים את רדיד האלומיניום ונייר אפייה ואופים את העוף עד ההזהבה
בתיאבון
bottom of page