
מתכונים
סופגניות ללא שמן

כמנת נשנוש וחצי

ערך תזונתי למנה
חלבונים ליח׳
8
סה״כ חלבון
187
קלוריות ליח׳
182
סה״כ קלוריות
4380
רכיבים
ל24 יחידות
1 ק"ג קמח לבן/ כוסמין
50 גרם שמרים יבשים
חצי כוס סוויטנגו
חצי כפית מלח דק
כפית תמצית וניל
1/4 כוס חמאה 413 קק"ל
מומסת (או שמן)
3 ביצים
240 מ"ל מים פושרים
חצי כפית גרידת לימון
הוראות הכנה
• בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים היטב הקמח והשמרים.
• מוסיפים סוויטנגו, מלח, ווניל, חמאה ממוסד אך לא חמה(או שמן) ממשיכים ללוש.
• מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ואת גרידת הלימון.
• בהדרגה מוסיפים את המים לתערובת עד שנוצר בצק אחיד.
• מכסים את קערת המיקסר במגבת ומתפיחים כשעה שעה וחצי, שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• לאחר הטפחה מוציאים אוויר מהבצק, מגלגלים נקניק וחותכים ל24 חתיכות מהם נגלגל כדורים אותם נניח על מגש מרופד בנייר אפייה. ומניחים עליהם מגבת. אני קיבלתי שני מגשים.
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• נותנים לכדורים לנוח כחצי שעה עד שמכפילים את נפחם.
• אופים כ-20 דקות, עד הזהבה עדינה. לא לייבש מדי!
• מוציאים מהתנור, מצננים.
• בנפרד ניתן להכין שוקולד על בסיס שמן קוקוס/ חמאה או לפי המתכון לשוקולד בייתי (קקאו + סילן +שמן קוקוס)עם שוקולד מריר במקרו, טובלים את הסופגנייה בשוקולד ומקשטים בסוכריות!